Grāmatvedības pakalpojumu uzņēmējdarbības attīstība Latvijā, darbības problēmas un to risinājumi - Galino, Ņina (Latvijas Universitāte, 2008)
Grāmatvedības pakalpojumi Latvijā ir jauns uzņēmējdarbības veids, kas sāka attīstīties 90. gadu vidū. Attīstības procesā radušies vairāki jautājumi, kuri aktuāli gan pašiem grāmatvedības uzņēmumiem, gan pakalpojumu saņēmējiem. Īpaši aktuāls ir jautājums par grāmatvežu kvalifikāciju ne tikai grāmatvežu pakalpojumu uzņēmumos, bet arī grāmatvežu kvalifikācija vispār. Pētījuma mērķis ir, izpētīt informāciju par grāmatvedības pakalpojumu uzņēmējdarbību Latvijā un izstrādāt priekšlikumus šī uzņēmējdarbības veida turpmākai kvalitatīvai attīstībai. Maģistra darbs sastāv no četrām nodaļām, kuru izstrādē autore izmantoja literatūras sarakstā norādītos avotus. Darba noslēgumā, autore konstatējusi, ka grāmatvežu kvalifikācijas problēmas jārisina gan pašos uzņēmumos, gan ierosinot izmaiņas likumdošanā.

Bookkeeping services is a new type of business in Latvia, which began its development in the middle 90s. In the process of development some issues appeared, which are topical to bookkeeping service providers and receivers. Especially important issue is the qualification of bookkeepers concerning those who work in the bookkeeping companies and bookkeepers in general. The aim of this MA paper is to analyze the information about the bookkeeping service business in Latvia and to work out the suggestions for the qualitative development of this business in future. MA paper consists of four chapters, which were developed using available literature sources. At the conclusion author detected that issues concerning the bookkeeper qualification have to be solved with several changes within the companies and in the state’s legislation.
Development of bookkeeping service business in Latvia, issues of bookkeeping services and suggestions to them
Keywords: Ekonomika