Dubnas upes hidroloģiskā režīma sezonālās un ilgtermiņa izmaiņas - Lietaunieks, Agris (Latvijas Universitāte, 2014)
Mana bakalaura darba tēma ir „Dubnas upes hidroloģiskā režīma sezonālās un ilgtermiņa izmaiņas ”. Bakalaura darba mērķis ir noskaidrot Dubnas upes hidroloģiskā režīma sezonālās izmaiņas, to ietekmējošos faktorus laika posmā no 1934.gada- 2009. gadam. Darba teorētiskajā daļā tiek apskatīts Latvijas upju hidroloģiskais režīms, tā ietekmējošie faktori un pētījumi par hidroloģiskā režīma pētījumiem Baltijas reģionā. Praktiskajā daļā hidroloģiskā režīma pārmaiņas tika analizēts izmantojot gaisa temperatūras, atmosfēras nokrišņu, ūdens caurplūduma, ūdens temperatūras un ledus režīma datus. Rezultāti parāda, ka Dubnas upes hidroloģiskā režīma izmaiņas, galvenokārt, ir notikušas ziemas un pavasara sezonās. Šīs izmaiņas ir saistītas ar gaisa temperatūras paaugstināšanos. Samazinās pavasara sezonas notece, un ledstāves periods, bet ziemas notece palielinās. Veģetācijas perioda (IV-X) ūdens vidējā temperatūra pieaug. Atslēgas vārdi: Dubnas upe, hidroloģiskais režīms, klimata mainība

The title of my Bachelor’s work thesis is „Long-term and seasonal changes of hydrological regime of the river Dubna”. The aim of the Bachelor’s thesis is to clarify seasonal and long-term changes of hydrological regime of river Dubna it is influencing factors from 1934 to 2009. Bachelors thesis theoretical part has been collected information from literature analysis of hydrological regime of rivers of Latvia, it is influencing factors and availabe studies of hydrological regime in Baltic region. Following data of hydrological regime changes has been analyzed in the practical work: air temperature, precipitation, runoff, water temperature, and ice regime data. The practical work results showed, that changes of hydrological regime of river of Dubna was changed mostly in winter and spring seasons. This changes explain with increase avarage year temperature. Decrease runoff of spring season and ice period, but runoff of winter season increase. Warm period (IV-X) avarege water temepratu
Long-term and seasonal changes of hydrological regime of the River Dubna
Keywords: Ģeogrāfija