SIA "Kila" finanšu anlīze - Duminya, Ekaterina (Latvijas Universitāte, 2012)
Diplomdarba nosaukums ir „SIA KILA finanšu analīze”. Uzņēmuma finansiālā stāvokļa analīze ir ļoti nozīmīga veiksmīgas uzņēmuma darbības nodrošināšanā un vadības lēmumu pieņemšanā, tāpēc autores mērķis veikt uzņēmuma SIA KILA finanšu analīzi un dot priekšlikumus saimnieciskās darbības uzlabošanai. Diplomdarba veidošanas laikā tika apskatīti finanšu analīzes teorētiskie aspekti. Praktiskajā daļā autors veica uzņēmuma bilances un peļņas vai zaudējuma pārskatu no 2005. līdz 2010. gadam struktūras un dinamikas analīzi, rentabilitātes, likviditātes, aprites, maksātspējas, bankrota iespējamības analīzi, tālāk salīdzinot iegūtos rezultātus ar pašas autores veiktu finanšu analīzi trīs šīs nozares konkurējošiem uzņēmumiem. Darba beigās tiek izklāstīti finanšu analīzes rezultātā iegūtie secinājumi un izstrādāti priekšlikumi SIA KILA uzņēmējdarbības uzlabošanai. Izstrādātais darbs sastāv no 61 lpp, 31 attēla, 6 tabulām, 26 formulām un 4 pielikumiem. Atslēgvārdi: finanšu analīze, likviditāte, rentabilitāte, maksātspēja, aprites rādītāji, bilance, peļņas vai zaudējuma pārskats.

The subject of diploma paper is „Finance analysis of SIA KILA”. Financial analysis of company is very important thing to supply successful activity and management decisions that is why authors aim is to work out financial analysis of SIA KILA company and to give recommendations for commercial activity improvements. In making of diploma paper there has been examined finance analysis theoretical aspects. In practical part author did company’s balance and profit or losses review from year 2005 to 2010, structure and dynamics analysis, rent ability, liquidity, turn-around, paying capacity, analysis of possible bankruptcy, and afterwards comparing findings with authors made financial analysis of three competing companies of this sector. At the end of the diploma paper, there are given conclusions gained from results of financial analysis and developed recommendations for SIA KILA business improvement. The drafted work consists of 61 pages, 31 pictures, 6 tables, 26 formulas and 4 annexes. The keywords: financial analysis, liquidity, rent ability, paying capacity, turn-around figures, balance, overview of profit or losses.
Financial analysis of a llc. "Kila"
Keywords: Ekonomika