Anglikāņu Baznīcas Svētā Pestītāja draudzes Rīgā Zupas virtuves koncepcija - Ņizins, Pāvels (Latvijas Universitāte, 2019)
Šīs darbs ir pētījums par Anglikāņu Baznīcas Svētā Pestītāja draudzes Rīgā sociālu kalpošanu. Pētījumā izvirzītais mērķis – izpetīt anglikāņu draudzes zupas virtuves darbu un identificēt tas koncepciju. Darbā izmantotās metodes ir daļēji strukturētās intervijas un literatūras salidzīnoša analīze. Pētījuma gaitā apstiprināta darbā izvirzīta tēze - ka anglikāņu draudzes zupas virtuves viesiem līdzās materiālām vajadzībām svarīgi piepildīt arī viņu eksistenciālās vajadzības un nepieciešamību pēc atbalstošas kopienas. Šāds pētījums vēl nav līdz šim veikts.

This research is about social service of Saint Saviour’s Anglican Church in Riga. The purpose of the paper is to study the work of Anglican’s congregation soup kitchen and to identify its concept. The methods used in this work are partly structured interviews and the comparative analysis of literature. The thesis of this paper is confirmed – that the Anglican congregation's soup kitchen guests, along with their material needs, also need to fulfill their existential needs and the need for a supportive community. Such a research has not yet been carried out.
Conception of the Soup Kitchen of Saint Saviours Anglican Church in Riga
Keywords: Teoloģija un reliģiju zinātne; zupas virtuve; anglikānisms; sociālā kalpošana; soup kitchen; Anglicanism