Atbalsta pasākumi skolēniem ar mācīšanās traucējumiem sākumskolā - Palapa, Madara (Latvijas Universitāte, 2024)
Diplomdarba nosaukums: “Atbalsta pasākumi skolēniem ar mācīšanās traucējumiem sākumskolā”. Darba autore: Madara Palapa. Darba zinātniskā vadītāja: Mg.paed. Egija Laganovska. Darba saturs: 4 nodaļas, 27 literatūras avoti, darba apjoms 56 lappuses, divas tabulas, četri pielikumi, 17 attēli, nobeigums un secinājumi. Pētījuma mērķis: Izzināt, kādus atbalsta pasākumus bērniem ar mācīšanās traucējumiem sākumskolā sniedz Talsu 2. vidusskola. Pētījuma jautājums: Kādus atbalsta pasākumus Talsu 2.vidusskola sniedz skolēniem ar mācīšanās traucējumiem? Pētījuma teorētiskajā daļā autore analizē un apraksta bērnu ar mācīšanās traucējumiem raksturojošās pazīmes sākumskolas vecumposmā, skolēnu ar mācīšanās traucējumiem iekļaušanos vispārējā izglītības iestādē un skolēnu ar mācīšanās traucējumiem sākumskolas vecumposmā iekļaušanu Talsu novadā un Talsu 2.vidusskolā. Darba praktiskajā daļā autore aprasta pētījumu, kas veikts anketējot Talsu 2.vidusskolas skolotājus un vecākus skolēniem ar mācīšanās traucējumiem. Pētījuma rezultātā tiek izdarīti secinājumi. Pētījuma rezultāti tiks apkopoti attēlos.

Bachelor thesis: “Support measures for students with learning disabilities in primary school". Author: Madara Palapa. Scientific supervisor: M.Ed. Egija Laganovska. Content of the work: four chapters, a list of 27 literature sources, altogether 56 pages, two tabeles, four annexes, 17 figures, the final part and conclusions. The aim of the study: To find out what support measures Talsi secondary school Nr.2 provides for children with learning disabilities in primary school. Research question: What support measures does Talsi secondary school Nr.2 provide for students with learning disabilities? In the theoretical part of the study, the bachelor thesis analyzes and describes the characteristics of children with learning disabilities in the primary school, the inclusion of students with learning disabilities in a general educational institution and the inclusion of students with learning disabilities in the primary school age in Talsi district and Talsi 2nd secondary school. In the practical part of the work, the author describes the research conducted by interviewing the teachers and parents of students with learning disabilities of Talsi 2nd secondary school. As the resolute of research, conclusions will be drawn. The results of research conclusions will be summarized in illustrations.
Support measures for students with learning disabilities in primary school
Keywords: Izglītības zinātnes; mācīšanās traucējumi; atbalsta pasākumi; sākumskola; learning disabilities; support measures