Politisko partiju atspoguļojums medijos pirms Latvijas Republikas 12. Saeimas vēlēšanām: laikraksta “Diena” gadījuma analīze - Miksons, Kārlis (Latvijas Universitāte, 2016)
Kārļa Miksona bakalaura darbā “Politisko partiju atspoguļojums medijos pirms Latvijas Republikas 12. Saeimas vēlēšanām: laikraksta "DIENA" gadījuma analīze” ir izveidots ieskats, kā priekšvēlēšanu periodā tiek attēlotas politiskās partijas laikraksta Diena gadījumā. Darba mērķis ir noskaidrot vai medijam ir kāda simpatizējošā partija, kuru tas akcentē publikācijās. Darbs sastāv no trim galvenajām daļām – pirmkārt, teorētiskās daļas, kur aplūkoti temati, kas saistās ar darba tēmu, piemēram, ziņu menedžments, politiskā komunikācija un priekšvēlēšanu komunikācija, protams, arī mediji un to īpašnieki. Otrkārt, metodoloģijas, kur aprakstītas empīriskajā daļā izmantotās metodes materiālu apstrādei un, bakalaura darba empīriskajā daļā izveidota kontentanalīze, adaptējot rāmējuma pieeju, kā arī, treškārt, intervijas ar Dienas žurnālistiem un vadības pārstāvi. Galvenās tendences parāda to, ka īpašas simpātijas nav pret nevienu partiju vai atsevišķu deputātu. Arī žurnālisti, kā vienu no galvenajām īpašībām sauc neitralitātes un objektivitātes saglabāšanu.

An insight in Kārlis Miksons bachelor thesis „Reflection of political parties in the media before the Latvian Republic 12th parliamentary elections: the newspaper “Diena” case analysis” has been made about how in pre-election period political parties are showed in the newspaper Diena. The aim is to find out if media has a favourable party, which is emphasized in publications. The thesis contains of three main parts – firstly, theoretical part, where topics connected with the thesis theme were viewed, for example, message management, political communication and pre-election communication, and, of course, the media and their owners. Secondly, methodologies for describing the empirical part of the methods used for material processing and bachelor thesis’ empirical part of a content analysis of adapting Frames access, and thirdly, interviews with Diena journalists and management representative. Main trends show that there isn’t a special affection for any party or individual deputy. Also journalists call neutrality and impartiality maintenance as one of the main features.
Reflection of political parties in the media before the Latvian Republic 12th parliamentary elections: the newspaper “Diena” case analysis
Keywords: Komunikācijas zinātne; Diena; vēlēšanas; attieksme; politiskās partijas; žurnālisti