Sociālais tūrisms un ceļojuma veidošana cilvēkam ar kustību traucējumiem - Musts, Jānis (Latvijas Universitāte, 2010)
Tūrisms palīdz atrisināt sociālo atstumšanu, integrāciju un vides pieejamību invalīdiem, kas tādā veidā veicina sabiedrības kulturālo un ekonomisko labklājību. Tūrisma saskarsmi ar sociālās politikas problēmām mēs piedzīvojam nepārtraukti, kas laika gaitā ir izveidojis tādu terminu kā sociālais tūrisms jeb tūrisms visiem. Bakalaura darba mērķis ir apzināt informāciju par sociālo tūrismu un veikt aptauju, kuras rezultāti palīdzēs veiksmīgi izstrādāt ceļojuma maršrutu cilvēkam ar invaliditāti. Pētījumā sniegts ieskats sociālā tūrisma un invaliditātes teorētiskajos aspektos, kā arī izanalizēta invalīdu un tūrisma uzņēmumu saskarsme. Aptaujas rezultāti, iegūtā informācija par invalīdu ikdienas problēmām un arī sociālā tūrisma aktualitāte šobrīd, atviegloja izveidot patīkamu izejošā un ienākošā tūrisma ceļojuma maršrutu invalīdam ratiņkrēslā.

Tourism helps to solve social exclusion, inclusion and accessibility for the disabled people by promoting community cultural and economic prosperity. Tourism contacts with the social policy problems we are experiencing all the time, which has created the term as a social tourism or tourism for all. Bachelor aim is to collect information about social tourism and to conduct a survey, whose results will help to successfully develop a travel route for people with disabilities. The study provides insight into the social tourism and the theoretical aspects of disability, as well as analysis contacts of disabled people and the tourism business. The survey results, obtained information about the everyday problems of people with disabilities and the social tourism actuality today, facilitated by a pleasant outgoing and incoming tourism travel route to the disabled person in a wheelchair.
Social tourism and tour development for disabled person
Keywords: Vadībzinātne