Paralēlā skaitļošana, izmantojot sociālos tīklus - Staruhins, Kirils (Latvijas Universitāte, 2010)
Šī darba mērķis ir izpētīt paralēlās skaitļošanas ieguvumus un iespējas veikt paralēlās skaitļošanas uzdevumus, izmantojot tīmekļa pārlūkprogrammas un iesaistot uzdevumu rēķināšanā plašo sociālo tīklu lietotāju auditoriju. Darba gaitā apskatīta paralēlās skaitļošanas teorija un eksistējošu sistēmu piemēri, kā arī izstrādāta pieeja, kā paralēlo uzdevumu risināšanā varētu izmantot interneta pārlūkprogrammu. Izstrādāts paralēlās skaitļošanas programmatūras prototips, kas skaitļošanas uzdevumu risināšanai izmantos pārlūkprogrammas. Nobeigumā tiks apstiprinātas iespējas paralēlā skaitļošanā izmantot pārlūkprogrammas un uzdevumu risināšanā iesaistīt sociālo tīklu lietotājus, kas to lielā skaita dēļ var nodrošināt skaitļošanas efektivitāti.

The aim of work is to explore benefits of parallel computing, as well as the possibility to solve parallel computing tasks using a browser, thereby attracting a large audience of users of social networks. During the exploration the theory of parallel computing and existing programs, will develop an approach to solving the parallel computing tasks using the browser. It is planned to develop a prototype parallel computation program, which is calculating the parallel tasks using browser. In the conclusion to prove the possibility of parallel computing using a web browser and the ability to attract users of social networks, which for a positive effect.
Parallel computing using social networks
Keywords: Datorzinātne