Gaisa kvalitātes uzlabošanas pasākumu efektivitātes kvantitatīvais novērtējums ielu kanjonos - Ļebedeva, Liāna (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darbā “Gaisa kvalitātes uzlabošanas pasākumu efektivitātes kvantitatīvais novērtējums ielu kanjonos” ir apskatīta zinātniskā literatūra, likumdošana, analizētas un izvērtētas izmaiņas gaisa kvalitātē ielu kanjonos Rīgā pēc vairāku gaisa kvalitātes uzlabošanas pasākumu ieviešanas, skatīta šo pasākumu efektivitāte. Detalizēti vērtēta atsevišķu gaisa kvalitātes uzlabošanas pasākumu praktiskā īstenošana, sagaidāmais un reālais rezultāts ar cietjām daļiņām un slāpekļa oksīdiem īpaši piesārņotās vietās – ielu kanjonos. Darba apjoms ir 67 lapas, tas satur 13 attēlus, 11 tabulas, izmantoti 65 literatūras avoti.

Bachelor work "Quantitative evaluation of the air quality improvement measures efficiency in street canyons" contains overview of scientific background related to air quality management plans, description of legislation and analysis of three consecutive air quality management programs for Riga City. More detailed analysis is done for specific air quality improvement actions applied for most polluted areas, such as street canyons, by particulate matter and nitrogen oxides in Riga City. This work contains 67 pages, 13 images, 11 tables and 65 informative sources were used.
Quantitative evaluation of the air quality improvement measures efficiency in the street canyons
Keywords: Vides zinātne; Atmosfēras piesārņojums; Ielu kanjoni; cietās daļiņas; slāpekļa dioksīds; gaisa kvalitātes uzlabošana