Investīcijas Latvijas lauksaimniecībā - Akmentiņa, Aija (Latvijas Universitāte, 2007)
Bakalaura darbs “Investīcijas Latvijas lauksaimniecībā” sniedz ieskatu par pieejamo investīcijām Latvijas lauksaimniecībā akcentējot valsts atbalstu lauksaimniecībā un pieejamos fondus pēc iestāšanās Eiropas Savienībā. Bakalaura darba mērķis ir izanalizēt investīcijas Latvijas lauksaimniecībā un noskaidrot finansējuma pieejamību nozares attīstībai. Ārkārtīgi svarīga loma tautsaimniecības ilgtermiņa izaugsmē ir investīcijām lauksaimniecībā, jo ar to palīdzību tiek īstenota lauksaimniecības konkurētspējīga attīstība izmantojot nacionālos finanšu resursus un Eiropas Savienības fondu līdzekļus. Izstrādājot bakalaura darbu autore secināja, ka tieši lauksaimniecības nozares pozitīvo tendenci ir veicinājusi veiksmīga nacionālā un ES atbalsta izmantošana Kopējās lauksaimniecības politikas ietvaros. Darbs ir izmantojams tālāku pētījumu veikšanai par pieejamām investīcijām lauksaimniecībā valsts iestādēm, konkrētu risinājumu pasākumu izstrādei, kā arī palīgs lauksaimnieku politikā.

The bachelor work “The investment in agriculture of Latvia” provides the information on available investments in Latvian agriculture laying stress on government support for agriculture and accessible funds after becoming a membership of European Union. The aim of the bachelor work is to analyses investments in Latvian agriculture and to evaluate the accessibility of funding in order to develop the industry. The investment in agriculture plays the extremely important role in national long-term economy, because it helps to promote the development of agricultural competitiveness using national financial resources and the funding of European Union. The author has came to a conclusion that the positive trend of agricultural industry was made by successful applying of national and EU supports within the framework of Common policy of agriculture. The work could be available for further government researches about accessible investments in agriculture, for implement concrete measures for solutions and could help in national policy of agriculture.
The investment in agriculture of Latvia
Keywords: Ekonomika