Pārbaudes darbu izstrādes pamatprincipi sociālo zinību priekšmetā - Pēdājs, Mārtiņš (Latvijas Universitāte, 2011)
Diplomdarba „Pārbaudes darbu izstrādes pamatprincipi sociālo zinību mācību priekšmetā” mērķis ir izpētīt, vai Latvijā ir publiski pieejami pārbaudes darbi sociālās zinībās, noskaidrot, kā veidojami pārbaudes darbi, kam galvenokārt jāpievērš uzmanība, veidojot pārbaudes darbus. Tāpat mērķis ir praktiski izstrādāt pārbaudes darbus un tos integrēt reālā mācību procesā un nonākt pie secinājumiem par to kvalitāti un nepieciešamajiem uzlabojumiem. Diplomdarbs sastāv no trīs galvenajām daļām – sociālās zinības kā mācību priekšmets, pārbaudes darbi sociālās zinībās un to vērtēšanas kritēriji, praktiski veidoti un analizēti pārbaudes darbi. Darba apjoms ir 40 lpp., darbā izmantota galvenokārt latviešu literatūra, normatīvie akti, kā arī publikācijas un interneta resursi, tiek izmantota literatūra angļu valodā.

The aim of this paper „the basic principles of making tests in social science subject” is explore whether it is publicly available on tests of social sciences in Latvia, find out how to make tests, to what things needs to be concentrated mainly to work up the tests. Also aim is to develop practical tests and to integrate them into a real learning process and come to a conclusion about its quality and necessary improvements. This paper consists of three main parts - the concept of tests, the social sciences as a subject, others authors compiled tests of social sciences, practically designed and analyzed tests. The amount of work is 40 pages. In paper used mainly Latvian literature, laws and regulations, as well as publications and online resources, there is used also English literature.
Basic principles of developing tests in social studies
Keywords: Pedagoģija