Lielu grafu ātra zīmēšana - Žmakins, Andrejs (Latvijas Universitāte, 2012)
Darbs veltīts problēmai, kā ātri un pārskatāmi uzzīmēt lielus grafus uz plaknes. Darbā tiek aplūkoti esošie šīs problēmas risinājumi un piedāvāts jauns grafu zīmēšanas algoritms. Tiek aplūkotas vairākas tehniskās problēmas, saistītas ar ātra grafu zīmēšanas algoritma izstrādi, iespējamie problēmu risinājumi un ir dots mīnētu problēmu risināšanas procesā pieņemtu lēmumu pamatojums. Darba ietvaros algoritms tika realizēts valodā Java un tika veikti vairāki praktiskie eksperimenti un eksperimentu laikā iegūto rezultātu analīze.

This paper is devoted to the problem of fast layout of large graphs. Current solutions for this problem are briefly reviewed and a new fast graph layout algorithm is proposed. Multiple technical problems related to the design of the layout algorithm are considered and possible solutions provided for them. Every design decision made is grounded. The algorithm being proposed has been implemented and multiple experiments have been carried out with its implementation. An analysis of the experimental data has been made.
Fast Layout of Large Graphs
Keywords: Datorzinātne