Valmieras pašvaldības darbība uz Rīgu studēt aizbraukušo jauniešu piesaistē - Zīriņa, Ingeborga Daila (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darba “Valmieras pašvaldības darbība uz Rīgu studēt aizbraukušo jauniešu piesaistē” mērķis ir noskaidrot, kāda ir Valmieras pašvaldības darbība, piesaistot uz Rīgu studēt aizbraukušos Valmieras jauniešus. Autore teorētisko analīzi veic izmantojot darbības teoriju, organizāciju socioloģijas atziņas un vietas piesaistes skaidrojumu. Darbā izmantotas kvantitatīvās (studējošo aptauja) un kvalitatīvās (daļēji strukturētās intervijas) metodes. Autore noskaidrojusi studējošo jauniešu viedokli par vēlamajiem pašvaldības darbības virzieniem studējošo piesaistē atpakaļ Valmierā (labi apmaksātas, specialitātei atbilstošas darba vietas, mājoklis, finansiāls atbalsts mācību laikā). Pašvaldība savu darbību koncentrē vides un infrastruktūras uzlabošanai.

The title of the bachelor thesis is “Activities of Valmiera municipality in attracting young people, studying in Riga, back to Valmiera”. The aim of bachelor theses is to find out how activities of Valmiera municipality could involve young people, studying in Riga, back to Valmiera. The theoretical background is based on agency theory, findings of organizational sociology and place attachment interpretations. Author applies as well as quantitative (survey of students), as qualitative methods (semi-structured interviews). The results show that priorities in students’ view are good job after graduating, housing and financial support during studies. Municipality focus its activities to improve environment and infrastructure.
Activities of Valmiera municipality in attracting young people, studying in Riga, back to Valmiera
Keywords: Socioloģija; organizāciju darbība; organizāciju efektivitāte; pašvaldība; piesaiste vietai