Nodokļu reforma un tās ietekme uz uzņēmumu saimniecisko darbību - Krūzkopa, Diāna (Latvijas Universitāte, 2018)
Diplomdarba “Nodokļu reforma un tā ietekme uz uzņēmumu saimniecisko darbību” mērķis ir pētīt jauno nodokļu reformu, analizēt un novērtēt tās ietekmi uz uzņēmumu saimniecisko darbību, kā arī izstrādāt ieteikumus, nodokļu politikas pilnveidošanai. Lai tiktu sasniegts diplomdarba mērķis tika izpētīta nodokļu reformas nepieciešamība, kā arī tās koncepcija, padziļināti tika pētītas Uzņēmumu ienākuma nodokļa izmaiņas, kā arī analizēta izmaiņu ietekme uz uzņēmumu saimniecisko darbību. Darba gaitā tika izdarīti secinājumi un izvirzīti priekšlikumi uzņēmumiem un Latvijas valdībai. Atslēgas vārdi: nodokļi, reforma, uzņēmumu ienākuma nodoklis.

The aim of the diploma paper "Tax reform and its influence on company’s economic activity" is to study the new tax reform, analyze and evaluate its impact on the economic activities of companies, as well as to develop recommendations for the improvement of tax policy. In order to achieve the aim of the diploma paper, the necessity of tax reform, as well as its concept, was studied, changes in the corporate income tax were investigated, and the impact of changes on the economic activities of companies was analyzed. During the work conclusions were made and proposals were made for companies and the government of Latvia. Keywords: taxes, reform, corporate income tax.
Tax reform and its influence on company’s economic activity
Keywords: Ekonomika; nodokļi; reforma; uzņēmumu ienākuma nodoklis; UIN