Spēles veidošana RenPy valodā - Rakuls, Artjoms (Latvijas Universitāte, 2025)
Kvalifikācijas projekts “Spēles veidošana RenPy valodā” ir veltīts psiholoģiskā trillera spēles “A Long Way Home” izveidei, izmantojot Ren'Py dzinēju. Spēle ietver sevī dziļu stāstījumu, nelineāru izpēti, morālus lēmumus, sarežģītas mīklas un vairākas beigas. Projekts ietver stāsta struktūras izstrādi, spēles mehānikas ieviešanu, personāžu mijiedarbības izstrādi un saistošu dialogu veidošanu. Spēle izmantos Ren'Py skriptu veidošanas iespējas un izmantos Python pielāgotām funkcijām un notikumu apstrādei. Projekta gaitā autors dokumentēs spēles izstrādes procesu, sākot no sižetplāna izveides līdz kodēšanai un testēšanai.

The qualification project “Game creation in RenPy” focuses on creating a psychological thriller game titled “A Long Way Home” using the Ren'Py engine. The game includes a deep narrative, non-linear exploration, moral decisions, challenging puzzles, and multiple endings. The project involves designing the story structure, implementing game mechanics, developing character interactions, and crafting engaging dialogues. The game will leverage Ren'Py's scripting features and incorporate Python for custom functions and event handling. Throughout the project, the author will document the game's development process, from storyboarding to coding and testing.
Game creation in RenPy
Keywords: Datorzinātne; Ren'Py; Python; spēle; izstrāde; testēšana