Zemnieku saimniecības "Jaundreiņi" iekšējās un ārējās vides analīze - Sirmacis, Andis (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darba tēma: Zemnieku saimniecības „Jaundreiņi” iekšējās un ārējās vides analīze. Bakalaura darbs satur: 76 lapas; 11 tabulas; 23 attēlus. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt un izanalizēt iekšējo un ārējo vidi, un noteikt pilnveidošanas iespējas zemnieku saimniecībā „Jaundreiņi”. Izstrādājot bakalaura darbu autors uzmanību pievērsa lauksaimniecības nozares nozīmei Latvijas tautsaimniecībā un kā tajās funkcionējošās zemnieku saimniecības ietekmē iekšējās un ārējās vides faktori. Secinājumi un priekšlikumi tika izstrādāti vadoties pēc pētījuma rezultātiem. Svarīgākais ir tas, ka liela nozīme ir valsts un Eiropas Savienības atbalstam, kā arī uzmanība jāvelta pareizai piegādātāju izvēlei un vispār kopumā, jāpievērš uzmanība iekšējo un ārējo faktoru aktivitātei. Atslēgvārdi: lauksaimniecība, iekšējā un ārējā vide, uzņēmējdarbība

Theme of Bachelor work is „Analyses of the farm „Jaundreiņi” interior and exterior environment”. Bachelor work contains: 76 pages, 11 tables, 23 figures. Aim of the Bachelor work is to investigate and analyse interior and exterior environment and set options for development in the country farm “Jaundreiņi”. When elaborating Bachelor work the author paid attention to the importance of agriculture branch in Latvian national economy and how the existent and functioning in it farms are influenced by internal and external factors. Conclusions and suggestions were elaborated following the results of the research. The most important is that support of the European Union and the state are the most essential factors. Attention should be paid also the correct choice of suppliers; and in general attention should be paid to activity of internal and external factors. Key words: agriculture, internal and external environment, entrepreneurship
Farms "Jaundreiņi" internal and external environment analysis
Keywords: Vadībzinātne