Latvijas mākslas sakari ar Igauniju un Lietuvu. 1918-1934 - Tālbergs, Toms (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba "Latvijas mākslas sakari ar Igauniju un Lietuvu. 1918-1934" mērķis ir izpētīt Latvijas mākslas sakaru ar Igauniju un Lietuvu izpausmes un galvenās tendences laikā no 1918. līdz 1934.g. Darbā aplūkoti mākslas sakari tādās jomās kā skatuves māksla, mūzika, literatūra un tēlotāja māksla, izvērtējot to atšķirīgo attīstības intensitāti un virzienus. Latvijas mākslas sakari ar Igauniju un Lietuvu apskatāmajā laika periodā strauji attīstījās, veidojot daļu no valsts ārpolitikas kā propagandas un informatīvais faktors. Tomēr tie lielā mērā bija atkarīgi no privātās iniciatīvas un atsevišķu aktīvistu darbības. Kopumā šiem mākslas sakariem bija ietekme uz Latvijas, Igaunijas un Lietuvas mākslas nozarēm gan organizatoriskā, gan kvalitatīvā ziņā.

The goal of the Bachelor Paper is to explore the manifestation and main trends of the Latvian art connections with Estonia and Lithuania in 1918 - 1934. The work deals with such arts as dramatic art, music, literature and fine arts, considering their diverse intensity and trends of development. Latvian art connections with Estonia and Lithuania developed rapidly in this period of time, forming a part of the country`s foreign policy, being as a factor of propaganda and information. Nevertheless, they merely depended on the private iniciative and work of individual activists. All in all, these art connections had an impact on arts in Latvia, Estonia and Lithuania in both organisation and quality.
The contacts of Latvian art with Estonia and Lithuania. 1918-1934
Keywords: Vēsture