SIA “Avenājs” attīstības iespēju izvērtējums - Petrova, Anna (Latvijas Universitāte, 2016)
Diplomdarba tēma ir “SIA “Avenājs” attīstības iespēju izvērtējums”. Par pētījuma objekti ir izvēlēts uzņēmums SIA “Avenājs”, tā darbības veids galvenokārt ir taksometru pakalpojumi. Diplomdarba mērķis ir apkopot un analizēt informāciju par taksometru pārvadājumiem Rīgā, analizēt uzņēmuma SIA “Avenājs” saimniecisko darbību, novērtēt finansiālo situāciju, izvērtēt attīstības iespējas, izstrādājot priekšlikumu turpmākai uzņēmuma attīstībai. Galvenie informācijas avoti ir SIA “Avenājs” nepublicētie materiāli un finanšu pārskati par periodu no 2010.gada līdz 2015.gadam Diplomdarbs sastāv no 3 daļām. Pirmajā nodaļā autore analīzes taksometru pārvadājumu nozari Rīgā; otrajā – uzņēmuma saimnieciskās darbības analīze; trešajā - finansiāla stāvokļa novērtējums. Darba apjoms ir 94 lpp., tajā ir ietvertas 12 tabulas, 36 attēli un 3 pielikumi. Atslēgas vārdi: saimnieciskā darbības novērtējums, risku analīze, finanšu analīze, finansiālā stāvokļa novērtējums, taksometru nozare

The title of the diploma is “Development opportunities assessment SIA “Avenājs””. For the research object is chosen SIA “Avenājs” and the main type of company’s activity is taxi services. The aim of the diploma is to collect and analyze information about taxi transport in Riga, to analyze SIA „Avenajs” business operations, to evaluate the financial situation and evaluate opportunities for development, and also make suggestions for company’s further development. The main source of information is SIA “Avenājs” unpublished material and financial statements from 2010 to 2015. This work consists of 3 sections. In the first section the author analyzes the taxi transport sector in Riga; the second - business operations analysis; the third - the financial situation evaluation. The diploma consists of 94 pages and contains 12 tables, 36 pictures and 3 appendices. Keywords: business operations analysis, risk analysis, financial analysis, financial capacity, the taxi industry
Development opportunities assessment SIA “Avenājs”
Keywords: Ekonomika; saimnieciskā darbības novērtējums; risku analīze; finanšu analīze; finansiālā stāvokļa novērtējums; taksometru nozare