Domēnspecifiskā modelēšana, izmantojot Eclipse Graphical Modeling Framework - Visendorfs, Mikus (Latvijas Universitāte, 2009)
Domēnspecifiskā modelēšana ļauj palielināt programmatūras izstrādes automatizācijas līmeni. Tas uzlabo gan programmatūras izstrādes produktivitāti, gan kvalitāti. Šajā darbā sīkāk aprakstīta un analizēta domēnspecifisko valodu, to redaktoru un translatoru būvēšana, izmantojot metamodelēšanas rīku Eclipse Graphical Modeling Framework. Analīze veikta uz darba praktiskajā daļā izveidotās domēnspecifiskās valodas WebDSL pamata, kas paredzēta vienkāršu tīmekļa aplikāciju izstrādei. Īpaša uzmanība darbā pievērsta praktiskiem apsvērumiem, veidojot domēnspecifiskas valodas Eclipse Graphical Modeling Framework. Pamatojoties uz darbā apskatīto būtu iespējams izsvērt šī rīka pielietošanas iespējas un trūkumus, salīdzinot ar standarta programmēšanas metodēm.

One of the answers to the demand of improvements in productivity and quality of IT software development process is more extensive use of software development automation by applying domain-specific modeling. This paper describes and examines development of domain-specific languages, editors and translators using Eclipse Graphical Modeling Framework. Analysis is based on the development of domain-specific language WebDSL for simple web application designs. A special attention is paid to practical considerations in applying Eclipse Graphical Modeling Framework for building DSLs. On the basis of this analysis it is possible to evaluate pros and cons of the usage of this framework when compared to standard tool development methods.
Domain-specific modeling with Eclipse Graphical Modeling Framework
Keywords: Datorzinātne