Lean metodoloģijas ietekme uz AS HANSA MATRIX darbības efektivitāti - Petrušins, Verners (Latvijas Universitāte, 2016)
Maģistra darba tēma ir “Lean metodoloģijas ietekme uz AS HansaMatrix darbības efektivitāti”. Problēmas būtība ir tāda, ka AS HansaMatrix darbības efektivitāte pēc Lean ieviešanas nav tikusi veikta. Darba mērķis ir novērtēt AS HansaMatrix darbības efektivitāti pēc Lean metodoloģijas ieviešanas un izstrādāt priekšlikumus nepilnību novēršanai. Darba uzdevumi: •apkopot informāciju par Lean būtību, ieviešanas principiem un instrumentiem; •veikt AS HansaMatrix novērtējumu pirms un pēc Lean ieviešanas; •saskaņā ar iegūtajiem rezultātiem, izstrādāt secinājumus un priekšlikumus AS Hansamatrix darbības efektivitātes novērtēšanas veikšanas rezultātā tika atklātas problēmas saistībā ar produktu ražošanas posmu efektivitātes rādītājiem un neefektīvu produktu ražošanas plūsmu. Darba autors izstrādaja priekšlikumus problēmu iespējamai novēršanai.

The theme of Master thesis is “Impact of Lean methodology on efficiency of Plc. Hansa Matrix”. Nature of the problem is that efficiency analysis of Plc. Hansa Matrix after implementation of Lean Methodology has not been carried out. The purpose of thesis is to estimate the impact of Lean methodology implementation on activity of Plc. Hansa Matrix and develop proposals to eliminate actual problems. Tasks to be performed: •to gather information about Lean methodology, its principles and tools; •to estimate Plc. Hansa Matrix before and after implementation of Lean; •draw conclusions and develop proposals based on obtained results Efficiency analysis of Plc. Hansa Matrix revealed problems with efficiency indicators of production stages and inefficient production flow. The author of the thesis developed proposals on how to eliminate problems.
Impact of Lean methodology of efficiency of PLc Hansa Matrix
Keywords: Vadībzinātne; taupīgā vadīšana; AS Hansamatrix; darbības efektivitāte; efektivitātes rādītāji; Lean