Pamatlīdzekļu uzskaite uzņēmumā GRIFS AG SIA - Eisaka, Lolita (Latvijas Universitāte, 2013)
Diplomdarba tēma – „Pamatlīdzekļu uzskaite uzņēmumā GRIFS AG SIA”. Darbs ir izstrādāts, lai iegūtu profesionālo bakalaura grādu grāmatvedībā, analīzē un auditā. Darba mērķis ir pētīt un analizēt GRIFS AG SIA pamatlīdzekļu uzskaiti, lai izstrādātu ieteikumus pamatlīdzekļu uzskaites metodikas izveidei. Darbs sastāv no 7 daļām: GRIFS AG SIA apraksts; pamatlīdzekļu raksturojums; uzskaite; darījumu dokumentēšana, kas saistīta ar pamatlīdzekļiem; inventarizācija; nolietojums; izslēgšana; atspoguļošana finanšu pārskatos. Pēc informācijas pētīšanas iegūtas un apkopotas atziņas par optimālu pamatlīdzekļu uzskaiti. Diplomdarba rakstīšanas gaitā gūtās atziņas formulētas secinājumos un doti priekšlikumi. Darbs sastāv no 62 lappusēm, darbā ir 7 tabulas un 3 attēli, tam pievienoti pielikumi. Diplomdarba rakstīšanā izmantoti 21 literatūras avoti. Atslēgvārdi: pamatlīdzekļi, atzīšana, inventarizācija, nolietojums.

Diploma theme is "Accounting of fixed assets in the company GRIFS AG Ltd". The work is written for the professional bachelor's degree in accounting, analysis and audit. In the present paper, information on record-keeping of fixed assets is researched in order achieve the goal – explore, analyze and develope methodology of fixed asset record-keeping. The paper is written on 62 pages and consists of 7 parts: description of GRIFS AG Ltd., description of fixed assets, record-keeping; documentation of transactions that is related with fixed assets; stocktaking; depreciation; exclusion; reflecting results in finance reports. After a study of information, knowledge was gained on proper record-keeping of fixed assets. Paper has been written using 21 literary sources and supplemented with 7 tables and 3 images. Obtained knowledge during diploma writing process is formulated with conclusions and proposals. Keywords: fixed assets, approval, stocktaking, depreciation, exclusion.
Assets accounting in company GRIFS AG Ltd
Keywords: Ekonomika