Eiropas kopējās aviācijas politikas veidošana starptautiskajā politiskajā sistēmā - Bratuškins, Viesturs (Latvijas Universitāte, 2018)
Šis bakalaura darbs pēta Eiropas kopējās aviācijas politikas veidošanu starptautiskajā politiskajā sistēmā. Darba izstrādes gaitā tiek izvirzīts mērķis – pamatojoties uz starptautisko attiecību skaidrojošajām teorijām, apskatīt Eiropas atvērto debesu politiku. Darba gaitā tiek skaidrota Eiropas aviācijas politika ar reālisma, neoreālisma, liberālisma un neoliberālisma teoriju palīdzību. Daba uzdevums ir apskatīt Eiropas Savienības darbības, veidojot kopējo Eiropas aviācijas politiku. Pētījumā tika izmantota gadījuma analīzes metode, par gadījumu tika ņemta Eiropas aviācijas politikas veidošana un no tās izrietošās sekas. Darba hipotēze - Eiropas vienotās gaisa telpas programma ir veiksmīgi atrisinājusi problēmas gaisa satiksmes jomā. Uz sākotnēji izvirzīto hipotēzi tiek atbildēts apstiprinoši, jo Eiropā kopējā lidojumu kavējumu statistika ir uzlabojusies un gaisa transportu vēl joprojām varam saukt par drošāko pārvietošanās līdzekli.

The batchelors research is about formation of European common aviation policy in international aviation political system. The purpose of the work is to look at European open skies policy through international relationa theory aproach. Through out the work author tried to explain the European aviation policy with realism, neorealism, libearalism and neoliberal theories. The task was to view European Union actions, while forming common European aviation policy. In research was used case study method, case was formation of European aviation policy and consequences that it caused. The hypothesis of the work – Single European skies programme has secsesfuly solved the problems ir air traffic industry. At the end it was concluded that hypothesis was proven right, because in Europe avarage flight delay statistics has improved and still we can say airtravel is the safest mean of transport.
Formation of common European aviation policy in international political system
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija); Eiropas aviācijas politika, , , ,.; reālisms; neoreālisms; liberālisms; neoliberālisms