Liekais svars- viens no riska faktoriem sievietēm ar urīna nesataurēšanu - Zīverte, Laine (Latvijas Universitāte, 2014)
Maģistra darba tēma ir “Liekais svars - viens no riska faktoriem sievietēm ar urīna nesaturēšanu”. Tēmas aktualitāti nosaka - liekais svars kā viena no veselības problēmām sievietēm ar urīna nesaturēšanu, kas var pasliktināt dzīves kvalitāti, var nākties atteikties no ierastajām aktivitātēm, var attīstīties depresija, vēlme izolēties no sabiedrības. Pētījuma darba mērķis ir izpētīt un noskaidrot riska faktoru un tā ietekmi uz dzīves kvalitāti. Pētījuma uzdevumi ir: 1.Izstrādāt pieteikumu Ētikas komitejai, saņemt atzinumu un atļauju izstrādāt zinātniski pētniecisko darbu, datus apstrādājot anonīmi; 2.Apkopot literatūras datus par epidemioloģiju, riska faktoriem, profilaksi; 3.Izveidot datu atlases anketu; 4.Savākt un apkopot datus no pacientiem slimnīcā; 5.Apkopot pasaulē veikto pētījumu rezultātus šajā jomā; 6.Apstrādāt datus MS Excel 2007, SPSS 22.0, CIA programmās; statistiski ticamas atšķirības līmenis ir, ja p<0,05 (CI 95%); 7.Izanalizēt datus atbilstoši izvirzītajai hi

The research question of this master thesis is „ A risk factor for women with urinary incontinence ”. Topicality of the subject provides - obesity - as a health problem for women with urinary incontinence. Patients might need to give up their current lifestyle activities which can isolate themselves from the community; that can cause depression. The aim of the research is to study and to clarify the risk factors that influence urine incontinence and develop a prophylaxis for patients. The tasks for the research are as follows: 1.Develop for Ethics Committee to obtain an opinion and permit for the development of scientific research, data processing anonymously; 2. To summarize the literature about urine incontinence epidemiology, classification, risk factors and prophylaxis; 3. To draft a list of questions for the questionnaire; 4. To hold a survey; 5. To summarize the results of the worldwide studies in the field; 6. Process the data into MS Excel 2007, SPSS 22.0, CIA programs; Stati
Overweight - a risk factor for women with urinary incontinence
Keywords: Medicīna