Kritēriji aģentūras LETA kriminālziņu pārpublicēšanai vadošajos Latvijas ziņu portālos - Skruzis, Jānis (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darba „Kritēriji aģentūras LETA kriminālziņu pārpublicēšanai vadošajos Latvijas ziņu portālos” mērķis ir noskaidrot, pēc kādiem principiem portāli „Delfi”, „Tvnet” un „Apollo” izvēlas aģentūras LETA kriminālziņas, kuras pārpublicēt. Šo kritēriju apzināšana ļaus aģentūrai LETA strādāt produktīvāk, netērējot resursus nepieprasītu ziņu rakstīšanai. Autors veicis apjomīgu kriminālziņu kontentanalīzi un intervijas ar portālu redaktoriem. Darbs sastāv no teorētiskās daļas, metodoloģiskās daļas, empīriskās daļas un secinājumiem. Noslēgumā secināts, kādām īpašībām jāpiemīt aģentūras LETA kriminālziņām, lai tās tiktu pārpublicētas Latvijas vadošajos ziņu portālos. Šie kritēriji saistīti ar ziņu vērtībām, avotiem, auditoriju un redaktoru subjektīvajām izjūtām. Atslēgvārdi: LETA, Delfi, Tvnet, Apollo, kriminālziņas, atlase, kritēriji

The purpose of the diploma paper “The criteria for republishing LETA crime news in the leading Latvian news portals” is to ascertain by what parameters do portals “Delfi”, “Tvnet” and “Apollo” choose which crime news to republish. The study of these reasons will let agency LETA to work in a more efficient manner and not publish unnecessary stories. The author has done a voluminous content analysis of crime news and interviews with portal editors. The paper consists of a theoretical part, a methodological part, an empirical part and conclusions. It is deduced what characteristics the crime news must possess in order to be republished in the main news portals. The criteria are related to news values, sources, audience and the subjective view of the editors. Keywords: LETA, Delfi, Tvnet, Apollo, crime news, selection, criteria
The criteria for republishing LETA crime news in the leading Latvian news portals
Keywords: Komunikācijas zinātne