Uzņēmuma SIA “Lāči” finanšu analīze un attīstības perspektīvas salīdzinājumā ar nozares konkurentu - Patmalniece, Diāna (Latvijas Universitāte, 2025)
Bakalaura darba tēma ir uzņēmuma SIA “Lāči” finanšu analīze un attīstības perspektīvas salīdzinājumā ar nozares konkurentu. Darba mērķis ir, izmantojot finanšu analīzes metodes, novērtēt SIA “Lāči” finansiālo stāvokli, salīdzināt to ar konkurentu SIA “Liepkalni” un izstrādāt priekšlikumus darbības uzlabošanai. Darbs sastāv no trīs nodaļām. Pirmajā apskatīti finanšu analīzes teorētiskie aspekti, otrajā nodaļā raksturota SIA “Lāči” darbība, maizes ražošanas nozare un izvēlētais salīdzinošais uzņēmums. Trešajā nodaļā veikta finanšu rādītāju analīze salīdzinot SIA “Lāči’ un SIA “Liepkalni” likviditātes, kapitāla struktūras, aprites un rentabilitātes koeficientus. Darbs sastāv no 73 lapām. Darba izstrādei izmantota mācību literatūra, statistikas dati, finanšu pārskati un nozares informācija. Atslēgvārdi: finanšu analīze, SIA “Lāči”, likviditāte, kapitāla struktūra, līdzekļu aprite, rentabilitāte.

Bachelor thesis topic is financial analysis and development prospects of the company SIA “Lāči” in comparison with the competitor in the industry. The aim of the work is to assess the financial position of SIA “Lāči”, using financial analysis methods, compare it with its competitor SIA “Liepkalni”, and develop proposals for improving its operations. The thesis consists of three chapters. The first discusses the theoretical aspects of financial analysis, the second chapter describes the activities of SIA “Lāči”, the bread production industry and the selected comparative company. The third chapter analyzes financial indicators by comparing the liquidity, capital structure, turnover and profitability ratios of SIA “Lāči” and SIA “Liepkalni”. The work consists of 73 pages. It was developed using educational literature, statistical data, financial reports, and industry information. Keywords: financial analysis, SIA “Lāči”, liquidity, capital structure, cash flow, profitability.
Financial Analysis and Development Prospects of the Company SIA “LĀČI” In Comparison with the Competitor In the Industry
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; finanšu analīze; SIA “Lāči”; likviditāte; kapitāla struktūra; līdzekļu aprite