Uzņēmuma X finanšu analīze - Jēkabsons, Andris (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darba tēma ir „Uzņēmuma X finanšu analīze”. Lai uzņēmums spētu veiksmīgi pastāvēt un attīstīties, ļoti liela nozīme ir efektīvai uzņēmuma finanšu pārvaldībai, tādēļ autors nolēma izpētīt uzņēmuma finanšu rādītājus, analīzes veikšanai. Bakalaura darba mērķis ir, pamatojoties uz uzņēmuma X finanšu rādītāju veikto analīzi, izvērtēt tā darbības finansiālos rezultātus salīdzinājumā ar konkurentiem un piedāvāt priekšlikumus uzņēmuma darbības uzlabošanai. Darba gaitā autors analizēja pieejamo literatūru par finanšu analīzes būtību, veidiem un metodēm, kā arī par finanšu koeficentiem. Darba praktiskajā daļā tika veikta uzņēmuma finanšu analīze par 2013.-2015.gadu, aprēķinot likviditātes, rentabilitātes aktivitātes rādītājus, kā arī veicot horizontālo un vertikālo analīzi, datus salīdzinot ar divu konkurentu rādītājiem. Pamatojoties uz veikto analīzi, tika izstrādāti priekšlikumi uzņēmuma darbības uzlabošanai. Diplomdarbā iekļautas, 17 tabulas, 13 formulas un 14 attēli. Atslēgas vārdi: uzņēmums, finanšu rādītāji, peļņas vai zaudējuma aprēķins, bilance, analīze, koeficenti.

The theme of the diploma paper is "Financial analysis of the company X". Effective financial management plays an integral role in managing and operating any successful business. Subsequent to this, the author of this paper has studied and analyzed financial indicators of the company X. The aims of this study were to assess its financial performance and compare it to the competitors of the company. Additionally, the author of this study tried to diagnose issues and subsequently proposed solutions, which would generate tangible and profitable results. The company's X financial analysis from 2013 to 2015 has been presented; the liquidity ratio and profitability ratio were measured and analyzed, as well as both financial analysis techniques - horizontal and vertical - were used in order to compare the financial data to the competitors. The diploma paper includes 17 tables, 13 formula and 14 images. Keywords: enterprise, financial ratios, profit and loss, financial balance, analysis, and coefficients.
Financial analysis of company X
Keywords: Ekonomika; Uzņēmums; finanšu rādītāji; peļņas vai zaudējuma aprēķins; bilance; analīze