Pašvērtējuma veidošanās mācību tēmas "Šūšana" apguvē mājturībā un tehnoloģijās 4.klasē - Čapkēviča, Līga (Latvijas Universitāte, 2012)
Diplomdarba tēma ir „Pašvērtējuma veidošanās mācību tēmas „Šūšana” apguvē mājturībā un tehnoloģijās 4. klasē”, mērķis ir izpētīt pašvērtējuma veidošanās veicināšanas iespējas mācību tēmas „Šūšana” apguvē mājturībā un tehnoloģijās 4. klasē. Teorētiskajā daļā izpētīta pašvērtējuma būtība un faktori, kas veicina tā veidošanos. Darba gaitā tika izveidots tematiskais plāns šūšanas apguvei un pašvērtējuma veidošanās veicināšanai 4. klasē. Pedagoģiskajā pētījumā atklāts, ka skolēniem darba pašvērtējums jāveic katrā mācību stundā, lai sekmētu turpmāko mācību procesu. Darbā izmantotās metodes: literatūras un dokumentu analīze, anketēšana, pedagoģiskā novērošana un izmēģinājuma darbība. Atslēgvārdi: pašvērtējums, mājturība un tehnoloģijas, šūšana.

The theme of the diploma paper is „Formation of the self-evaluation in the acquisition of the theme „Sewing” in home economics and technology in Grade 4”, aim is to explore self-esteem-building opportunities of the theme „Sewing” in home economics and technology lessons in Grade 4. The scientific part of diploma paper consists of exploring self-esteem and the factors that influences its formation. During the research thematic plan for learning of sewing was created and exploration of main, issues were done. During the pedagogical research, it was found that students should do self-evaluation activities in every lesson, because it positively effects, studying process. The methods of research: the analysis of literature and documents, questionnaire, pedagogical experiment. Keywords: self-esteem, home economics and technology, sewing.
Formation of the self-evaluation in the acquisition of the theme „Sewing” in home economics and technology lessons in Grade 4
Keywords: Pedagoģija