Pirmsskolas pedagoga sadarbība ar vecākiem bērna fiziskās aktivitātes veicināšanā 3-5 gadus veciem bērniem - Vīgante, Agita (Latvijas Universitāte, 2019)
Kvalifikācijas darba autors: Agita Vīgante Kvalifikācijas darba nosaukums: “Pirmsskolas pedagoga sadarbība ar vecākiem bērna fiziskās aktivitātes veicināšanā 3 – 5 gadus veciem bērniem”. Kvalifikācijas darbā par pirmsskolas pedagogu un vecāku sadarbību bērnu fiziskās aktivitātes veicināšanā, tiek apskatītas dažādu autoru atziņas par pedagogu sadarbību ar vecākiem, lai sekmētu pirmsskolas vecuma bērnu fizisko attīstību ar fizisko aktivitāšu palīdzību. Tiek aplūkoti tādi aspekti kā fiziskās aktivitātes veicināšana pirmsskolā, fiziskā audzināšana, fiziskā aktivitāte, pirmskolas pedagoga un vecāku sadarbība, psihologu un pedagogu ieteikumi saskarsmei un sadarbībai, ģimene – fiziskās aktivitātes veicinātāja. Darba otrajā daļā tiek atspoguļoti empīriskā pētījuma rezultāti, veicot vecāku aptauju ar anketēšanas metodi par ģimeņu sportu pirmsskolā un fizisko aktivitāšu nozīmi viņu dzīvē.

The author of the qualification work: Agita Vīgante. The title of the qualification work: “The co-operation among the pre-school teachers and parents to promote physical activities for children from 3-5”. The qualification work deals with authors’ different opinions about the co-operation among teachers and parents promoting a physical development of pre-school children with a help of physical activities. Such aspects are being discussed like the promotion of physical activities in pre-school, physical education, physical activities, the co-operation among pre-school teachers and parents, psychologists and teachers’ recommendations for interaction and co-oparation, a family- a promoter of physical activities. The second part of the qualification work reflects the results of empirical research carried out by surveying parents with a method of questionnaire about a family’s sport in pre-school and the significanse of physical activities in their lives.
The co-operation among the pre-school teachers and parents to promote physical activities for children from 3-5
Keywords: Pedagoģija; fiziskās aktivitātes; pirmsskola; fiziskā audzināšana; sadarbība; pedagogs