Risinājums tīmekļa lietotnes automātiskai atjaunošanai - Ballods, Aleksandrs (Latvijas Universitāte, 2010)
Darba mērķis ir izpētīt iespējas veikt automātisku atjaunināšanu tīmekļa servera lietotnei, kā arī iepazīties ar šādu risinājumu īpatnībām un prasībām. Darba gaitā tiks izpētītas eksistējošas automātisko atjauninājumu servisu sistēmas, kā arī apgūta pieejamā literatūra. Balstoties uz iegūto informāciju autors centīsies pats izstrādāt automātisku atjaunināšanas servisu izvēlētajai tīmekļa lietotnei Atlassian JIRA. Darba rezultātā tiks apstiprinātas iespējas un nepieciešamība nodrošināt ar automātiskiem atjaunināšanas servisiem arī tīmekļa aplikācijas, jo tās veidos mūsdienu tīmekļa aplikācijas vēl dinamiskākas un drošākas. Kā pierādījums tam ir autora izstrādātā programma, kas atjaunina tīmekļa aplikāciju tai pašā laikā nepārtraucot tās darbību.

The aim for this work is to investigate possibilities to perform automatic software update for web application and particularities of automatic update solutions and prerequisites for them. In this work will be researched existing automatic update service systems and studied the available literature. Based on information obtained from the research the author will develop himself an automatic update service for Atlassian JIRA web application. This research will confirm the possibility and necessity of automatic update solutions for web applications, because this will provide emergence of more dynamic and secure web applications. The proof of this is the author's developed program that updates the web application and at the same time ensuring its continued operation.
Automatic Update Solution for Web Application
Keywords: Datorzinātne