Atsevišķu civilprocesu principu piemērojamības robeža apelācijas tiesvedībā - Ļeļs, Arnis (Latvijas Universitāte, 2013)
Darbā ir aplūkota lietas izskatīšana apelācijas instancē Latvijā, sākot ar lietas ierosināšanas brīdi līdz sprieduma pasludināšanas brīdim. Aplūkotas atsevišķu civilprocesa likuma principu robežas apelācijas instancē ar mērķi noskaidrot, vai šādu robežu noteikšanai ir leģitīms mērķis. Papildus darbā ir aplūkots arī Igaunijas un Zviedrijas valstu piemēri attiecībā uz apelācijas procesu un tur pastāvošajām robežām, kā arī veikts salīdzinājums ar Latvijas apelācijas procesu. Atslēgas vārdi: Apelācija, Sacīkste, pušu dispozitivitāte, Zviedrija, Igaunija, robežas apelācijas instancē.

There have been viewed proceedings in Appeal court in Latvia in this paper, starting with the moment of prosecution till the moment of announcing of the judgment. The author has viewed separate Proceeding’s law borders of principles in Appeal court with the aim to find out is the determination of such limits a legitimate aim. Also in this paper have been viewed examples of such countries as Estonia and Sweden regarding to appeal process and existing limits there, as well as there has been made comparison with the appeal process in Latvia. Key words: Appeal, Adversarial, dispositivity, Sweden, Estonia, limits in appeal court.
Adjustable limits of separate principles of Civil Procedure in Appeal proceedings
Keywords: Juridiskā zinātne