Reklāmas nozares aktualitāšu publikāciju un komentāru diskursa analīze portālā delfi.lv (2012) - Doikova, Megija (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darba tēma ir „Reklāmas nozares aktualitāšu publikāciju un komentāru diskursa analīze ziņu portālā delfi.lv (2012)”. Darba mērķis ir noskaidrot, kā 2012. gada reklāmas nozares aktualitātes tikušas atspoguļotas ziņu portālā delfi.lv, kā arī padziļināti izzināt attiecīgās auditorijas attieksmi saistībā ar reklāmas nozares aktualitātēm. Teorētiskajā daļā apskatīta reprezentācijas teorija, diskursa jēdziens, interaktivitātes nozīme, internets kā sociālā vide, kā arī sociālās realitātes konstruēšana un reklāmas mūsdienu nozīme. Pētījuma daļā pielietota diskursa analīze, kas lielā mērā tiek balstīta uz pētnieka domām un vērtējumiem par attiecīgo tēmu. Darba rezultātā tiek izpētīta pieejamā teorētiskā bāze, kā arī identificētas pētāmās kategorijas, pēc kurām tiek analizētas publikāciju diskursīvās nozīmes un komentāru sadaļā valdošās attieksmes. Atslēgas vārdi: reprezentācija, interpretācija, diskurss, interaktivitāte, portāls delfi.lv.

The theme is „The discourse analysis of delfi.lv publications and commentary concerning the topically of advertising industry (2012)”. The goal is to discover and find out how the highlights of 2012 the advertising industry have been reflected in the news portal delfi.lv, and to clarify the position and attitude of the audience. Theoretical part deals with representation theory, the concept of discourse, the internet and social environment, construction of social reality and the role of advertising in modern, as well as the importance of interactivity and media use. The study used discourse analysis, which also includes the investigator's subjective attitude. Results: theoretical literatures summary, as well as certain amount of publications and comments has been collected, to create research branch, where the publicized information and its way of presentation is analyzed. Keywords: representation, interpretation, discourse, interactivity, delfi.lv portal.
The discourse analysis of delfi.lv publications and commentary concerning the topically of advertising industry (2012)
Keywords: Komunikācijas zinātne