AS "Latgales piens" saimnieciskās darbības analīze un novērtējums - Lune, Marina (Latvijas Universitāte, 2012)
Diplomdarbs veltīts uzņēmuma akciju sabiedrības „Latgales piens" finanšu darbības analīzei, kā arī finansiālo koeficientu aprēķiniem un to analīzei. Darba gaitā tiks izstrādātas rekomendācijas dotajam uzņēmumam. Pētījuma mērķis ir izstrādāt rekomendācijas uzņēmuma finansiāli - saimnieciskās darbības uzlabošanai, pamatojoties uz veiktajiem uzņēmuma finansiālās darbības rezultātiem, kuri tiks iegūti veicot uzņēmuma reālās finanšu situācijas izpēti un finanšu koeficientu aprēķinu. Darba struktūra: Diplomdarbs sastāv no ievada un 2 daļām, kas ietver analītiskās tabulas un attēlus, kā arī secinājumus. Pirmajā daļā tiek apskatīti finanšu analīzes kā galvenā saimnieciskās darbības analīzes elementa teorētiskie aspekti. Otrajā daļā tiek veikta akciju sabiedrības "Latgales piens” un „Rīgas Piena Kombināts” finanšu darbības analīze, izpētot bilances un peļņas vai zaudējumu aprēķina horizontālo un vertikālo analīzi, aprēķinot rentabilitātes, likviditātes, maksātspējas un aktivitātes rādītājus. Diplomdarba noslēgumā autore sniedz secinājumus par pētījuma procesā veiktās finanšu analīzes rezultātiem, kā arī sniedz priekšlikumus uzņēmuma finansiālā stāvokļa uzlabošanai. Diplomdarba apjoms ir 78 lappuses. Tajā ir ietverta 21 tabula, 12 attēli, 18 formulas un pievienoti 12 pielikumi. Atslēgvārdi: finanšu analīze, likviditāte, maksātspēja, rentabilitāte, aprite.

Thesis deals with the joint-stock company’s “Latgales piens” financial performance analysis and its financial ratio calculations and analysis. During the work the author will develop recommendations for a given company. The aim of the research is to develop recommendations for the company financially - economic improvement, based on the company's financial performance, which will be gathered through the company's real financial situation and financial ratio calculations. Structure: Diploma consists of an introduction and two parts, which include analytical tables and charts, as well as conclusions. The first part deals with the financial analysis as a key business element analysis of the theoretical aspects. In the second part, the author made for two companies “Latgales piens” and “Rīgas Piena Kombināts” financial performance analysis, exploring the balance sheet and income statement for the horizontal and vertical analysis, calculation of profitability, liquidity, solvency and activity indicators. In the thesis final part, the author draws conclusions about the research process of financial analysis, as well as proposals for the company's financial situation. Thesis consists of 78 pages. Final work contains 21 tables, 12 pictures, 18 formulas and at the end are added 12 appendixes. Keywords: financial analysis, liquidity, solvency, profitability, movement.
Joint-stock company "Latgales piens" business analysis and evaluation
Keywords: Ekonomika