MS Windows domēna darbstacijas migrācijas iespējas no MS Windows XP uz MS Windows 7. - Zariņš, Valdis (Latvijas Universitāte, 2009)
Kvalifikācijas darbā tiek aprakstītas MS Windows domēna darbstacijas migrācijas iespējas no MS Windows XP uz MS Windows 7, kā servera operētājsistēmas izmantojot tādus Microsoft produktus, kā Microsoft Windows Server 2003 un Microsoft Windows Server 2008. Kvalifikācijas darba teorētiskaja daļā tiek apskatīti Microsoft Windows 7 priekšrocības un uzlabojumus gan no darbstacijas lietotāja , gan no darbstacijas administratora puses. Ir aprakstītas Microsoft Windows Server 2008 jauninājumu iespējas, ko piedāvā šī platforma. Praktiskajā daļā tiek izklāstītas diva veida migrācijas iespējas, to atšķirības un priekšrocības. Atslēgvārdi: Migrācija, datortīkls, domēns, Windows 7, Windows Server 2008

In qualification work are described MS Windows domain workstation migration options from MS Windows XP to MS Windows 7, using server operating systems such Microsoft products like Microsoft Windows Server 2003 and Microsoft Windows Server 2008. In qualification works theoretical part are viewed Microsoft Windows 7 advantages and improvements both from workstation user and administrator of the workstation side. There are described Microsoft Windows Server 2008 innovative opportunities offered by this platform. The practical part gives answers of two types of migration options, its differences and advantages. Keywords: Migration, network, domain, Windows 7, Windows Server 2008
Possibilities of migrating MS Windows domain working stations from MS Windows XP to MS Windows 7
Keywords: Datorzinātne