Monetārās politikas ietekme uz kreditēšanu Latvijā - Zaltāne, Sintija (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darba tēma ir “Monetārās politikas ietekme uz kreditēšanu Latvijā”. Darba mērķis ir izpētīt monetārās politikas ietekmi uz kreditēšanu Latvijā, atklājot ar to iespējamos priekšlikumus un potenciālos risinājumus. Kreditēšana ir viena no nozīmīgākajām banku pelnīšanas operācijām, kas attīsta tautsaimniecības nozares un rada lielu ieguldījumu valsts nacionālā kopprodukta veidošanā. Lai sasniegtu tautsaimniecības attīstību, jāpanāk kreditēšanas attīstība, ko var sasniegt atbildīgi rīkojoties ar monetārās politikas instrumentiem. Darba sākumā autore raksturo kreditēšanu Latvijā no teorētiskā aspekta, apkopo informāciju par monetārās politikas būtību un teorētisko darbību. Lai izprastu esošo situāciju valstī kreditēšanas jomā tiek veikta tās politikas analīze Latvijā un salīdzināšana ar Baltijas valstīm. Tiek sniegti autores secinājumi, meklēti un izskatīti risinājumi kreditēšanas uzlabošanai. Atslēgvārdi: kreditēšana, monetārā politka, kredīts, banka

The topic of the bachelor's is "The Impact of Monetary Policy on Lending in Latvia". The aim of the work is to study the impact of monetary policy on lending in Latvia, revealing possible proposals and potential solutions. Lending is one of the most important banking operations, which is a developed sector of the economy and makes a great contribution to the country's gross national product. In order to achieve economic development, it is necessary to achieve the development of lending, which can be achieved by acting responsibly with monetary policy instruments. At the beginning of the work, the author describes lending in Latvia from the theoretical point of view, summarizes information about the essence of monetary policy and theoretical operation. In order to understand the current situation in the country in the field of lending, its policy in Latvia is analyzed and compared with the Baltic States. The author's conclusions are provided, and solutions for improving lending are sought and considered. Keywords: lending, monetary policy, credit, bank
The Impact of Monetary Policy on Lending in Latvia
Keywords: Ekonomika; kreditēšana; monetārā politka; kredīts; banka