Troksnis darba vidē un tā ietekme uz nodarbinātajiem kokapstrādes uzņēmumā CEWOOD - Stafeckis, Mareks (Latvijas Universitāte, 2020)
Troksnis darba vidē un tā ietekme uz nodarbinātajiem kokapstrādes uzņēmumā Cewood. Bakalaura darbs uz 70 lpp., ietver 38 attēlus, 18 tabulas, 43 literatūras avotus, 2 pielikumus. Pētījums sastāv no trīs daļām: 1.daļa: apkopota un analizēta literatūra par riska faktoriem kokapstrādes nozarē un riska faktoru - troksnis. Literatūra uzrāda, ka troksnis ietekmē nodarbināto veselību. 2.daļa: aprakstītas pētījumā izmantotās metodes: trokšņu mērījumi darba vidē, darbspēju indeksa aprēķins un intervija. 3.daļa: atspoguļots iegūto datu apkopojums un veikta rezultātu analīze. Pētījuma rezultāti ļauj secināt – trokšņa ietekmes draudi uz nodarbināto ir apstiprinājušies, darbspēju indekss ir labs un vidējs. Atslēgas vārdi: troksnis, darbspējas, kokapstrāde, darba aizsardzība, dzirdes aizsardzības līdzekļi, darba vides riska faktori.

Noise in the working environment and its impact on employees at the woodworking company Cewood. Bachelor's thesis includes 70 pages, 38 pictures, 18 tables, 43 literature sources, 2 attachments. The study consists of three parts: 1.part: summarised and analysed literature about risk factors in the woodworking industry and noise as a risk factor. Literature shows that noise affects the health of employees. 2.part: the methods used in the study are described: noise measurements in the working environment, calculation of the working ability index and interview. 3.part: a summary of the obtained data and an analysis of the results. The results of the study allows for the conclusion- noise affects the health of workers, working ability index is good and medium. Key words: noise, work capacity, woodworking, occupational health, hearing protection, risk factors for the working environment.
Noise in the working environment and its impact on employees at the woodworking company Cewood
Keywords: Arodveselība un drošība darbā; troksnis; darbspējas; kokapstrāde; darba aizsardzība; dzirdes aizsardzības līdzekļi