Aviomodelēšanas iespējas kombinētā darba organizēšanai mājturības un tehnoloģiju stundās pamatskolā - Hartmanis, Ilmārs (Latvijas Universitāte, 2008)
Darba tēma izvēlēta saistībā ar tās praktisko, teorētisko, sociālo un pedagoģisko aktualitāti, kas aplūkota ievadā. Izvirzīts darba mērķis – noskaidrot aviomodelēšanas iespējas kombinētā darba organizēšanai mājturības un tehnoloģiju stundās pamatskolā. Teorētiskā daļa ietver aviomodelēšanas būtības raksturojumu, mācību procesa komponentu un likumsakarību saistību ar mājturības un tehnoloģiju stundu. Tiek analizētas tai noteikto teorētisko pamatu ievērošanas iespējas, mācot izgatavot lidmodeļus. Praktiskajā daļā atspoguļota mājturības un tehnoloģiju stundu cikla tematiskā plāna izstrādes gaita un aprobācijas rezultāti. Priekšlikumi atrodami šīs daļas izskaņā, pamatojoties uz ko pierādīts, ka darba rezultāti ir pozitīvi, izvirzītie uzdevumi izpildīti, mērķis sasniegts un hipotēze pierādīta.

The theme is choosen becouse of it is practical, theoretical, social and pedagogical actuality wich is described in he introduction. The aim of the work advancd following – to find out the introduction’s possibility of aeromodeling at hauskeeping and tehnologies lessons. Theoretical part include the characterictic of aeromodeling connecting with work in class. There are revaled learning process components and regularities contecting with hauskeeping and tehnologies class, analysis to find out the posibilities of official theoretical bases when is organised learning process wich is connecting with aeromodeling. The practical part refect the topical planning process for the theme and it’s aprobations results. The proposals are locatedin the end of this part, to based on with are proved, that the results of this work are positive, the nominated tasks are fulfilled, the aim researched and hipotesis proved.
Possibilities of avio-modeling in organizing the combined work 8 at home economics and techologies lessons at primary school
Keywords: Pedagoģija