Latvijas reģionu un galvaspilsētas vidusskolēnu attieksme pret citu rasu pārstāvjiem Latvijā: Rīgas pilsētas un Saldus novada gadījumi - Pērkone, Madara (Latvijas Universitāte, 2012)
Šajā bakalaura darbā tiek analizēta vidusskolēnu attieksme pret citu rasu pārstāvjiem Latvijā – reģionu un galvaspilsētas kontekstā. Darba mērķis ir noskaidrot Rīgas pilsētas un Saldus novada vidusskolēnu attieksmes pret atšķirīgu rasu pārstāvjiem. Pētījumā tik apstiprināta hipotēze, ka vidusskolēnu dzīvesvietu urbanizācijas līmenis ietekmē viņu attieksmi pret citu rasu pārstāvjiem Latvijā. Pētījumā tika lietota kvantitatīva datu ieguves metode – anketēšana. Pētījums rāda, kā saskarsme ar citu rasu pārstāvjiem maina jaunieša attieksmi pret atšķirīgu rasu pārstāvjiem Latvijā un palīdz identificēt attieksmi pret rasu minoritātēm kopumā. Atslēgas vārdi: attieksmes; aizspriedumi; atšķirīga rase; saskarsmes biežums; multikulturālisms; vidusskolēni, aptauja

High-school students’ attitude towards people of other races in Latvia – in the context of regions and capital city – is discussed in this bachelor theses. The aim is to ascertain the attitudes of high-school students in Riga and district of Saldus towards people of other races. The hypotheses that the urbanization level of students’ residence affects their attitudes towards people of other races. Quantitative data gathering method – questionairre – was used. The investigation shows, how communication with people of other races changes student’s attitude towards people of other races in Latvia and helps identify the attitude towards race minorities in general. Key words: attitudes; prejudices; other race; frequency of communication; multiculturalism; high-school students; questionnaire
High school students' attitude towards people of other races in Latvia. Comparative view of capital city and regions: Riga and Saldus case
Keywords: Socioloģija