Sociālpedagoģiskā darbība brīvā laika organizēšanā Tehniskajā jaunrades namā Annas-2. - Ušpele, Viktorija (Latvijas Universitāte, 2008)
Viktorijas Ušpeles diplomdarba „Sociālpedagoģiskā darbība brīvā laika organizēšanā Tehniskajā jaunrades namā Annas 2” mērķis ir izpētīt sociālpedagoģisko darbību brīvā laika organizēšanā Tehniskajā jaunrades namā „Annas 2”. Teorētiskajā daļā darba autore raksturoja brīvā laika jēdzienu, kā arī tika noskaidrota brīvā laika nozīmība personības attīstībā un socializācijā. Darba praktiskajā daļā veikta TJN „Annas2” sociālā pedagoga darbības izzināšana, kā arī sociālā pedagoga darbības programmas uzdevumu analīze un realizācija, izmantojot šādas pētniecības metodes- literatūras un statistikas avotu un datu analīze, dokumentu izpēte, pedagoģiskā novērošana, anketēšana, intervēšana, pārrunu metodes, kā arī sociālpedagoģiskās darbības modelēšanas metode. Atslēgas vārdi: brīvais laiks, interešu izglītība, sociālais pedagogs, sociālpedagoģiskā darbība.

Viktorija Ušpele the aim of the diploma project “Sociaopedagogical activity in organizing leisure hours in Technical creativity center Annas 2” is to explore the sociopedagogical activity organizing leisure hours in Technical creativity center “Annas 2”. In the framework of the theoretical part the essence of leisure hours in observed and studied. Its significance to the development of personality and socialization is also observed. In the practical part of the paper the activity of Technical creativity center’s “Annas 2” social educator was studied. The analysis and realization of objectives set during the development of programme for social educators activity was carried out. To perform that the fallowing research methods were used – the analysis of bibliography and statistical data sources, the analysis of documents, the pedagogical observation, questionnaire, interview, debates as well as simulation of sociopedagogical activity. Key words: leisure hours, education of interests, social educator, sociopedagogical activity.
Social pedagogical work in organizing the leisure time activities in the Technical innovation centre Annas- 2
Keywords: Pedagoģija