Jonu šķidrumu – imidazolija hlorīda atvasinājumu pētījumi AEŠH apstākļos - Skudrovs, Rostislavs (Latvijas Universitāte, 2008)
Darbā tiek izvērtēta literatūra par jonu šķidrumiem un to iegūšanu. Veikta hromatogrāfisko apstākļu izstrāde imidazolija hlorīdu sintēzes iznākuma kontrolēšānai. Pētīta jonu šķidrumu veidošanās reakcijas kinētika atkarībā no aizvietotāja 1-N stāvoklī 3-metilimidazolija hlorīdā.

Literature about ionic liquids and their obtaining was evaluated in this paper. Chromatographic condition elaboration was carried – out to control the yield of imidazolium chloride synthesis. Ion liquid formation reaction cinetics was researched depending on substitute 1-N location in 3-methylimidazolium chloride.
Investigation of Ionic Liquid – Imidazolium Chloride derivatives by HPLC
Keywords: Ķīmija