Latvijas augstākās izglītības iestāžu bibliotēku darbinieku individuālo vērtību saistība ar iesaistīšanos darbā - Žabaļuna, Rita (Latvijas Universitāte, 2023)
Augstākās izglītības iestāžu bibliotēku darbinieku iesaistīšanās darbā ir būtisks darba vides faktors, kas ietekmē darba rezultātu gan individuālā, gan komandas, gan visas organizācijas līmenī. Šo darbinieku individuālās vērtības var būt būtisks faktors, kas var būt saistīts ar darbinieku iesaistīšanos darbā. Pētījuma mērķis ir noskaidrot Latvijas augstākās izglītības iestāžu bibliotēku darbinieku darbā iesaistīšanās izteiksmes pakāpi un to savstarpējo sakarību ar darbinieku individuālajām vērtībām. Pētījuma ietvaros tika veikta augstākās izglītības iestāžu bibliotēku darbinieku anketēšana un intervēšana. Pētījuma rezultāti norāda, ka augstākās izglītības iestāžu bibliotēku darbiniekiem ir augsta iesaistīšanās darbā izteiksmes pakāpe un tai ir saistība ar viņu individuālajām vērtībām. Rezultātu iegūšanai ir izmantota Utrech Work Engagement scale un Šaloma Švarca pamatvērtību teorija, datu statistiskā analīze un kontentanalīze.

The involvement of library employees of higher education institutions in their work is an essential factor of the work environment, which affects the work result both at the individual, team and whole organization level. The individual values of these employees may be an important factor that may be related to employee engagement. The aim of the study is to find out the degree of expression of involvement in the work of library employees of Latvian higher education institutions and their mutual relationship with the individual values of employees. As part of the research, questionnaires, and interviews of library staff of higher education institutions were carried out. The results of the study indicate that library employees of higher education institutions have a high level of expression of involvement in work and it is related to their individual values. Utrecht Work Engagement scale and Shalom Schwartz theory of basic values, statistical data analysis and content analysis have been used to obtain results.
Relationship of individual values of library employees of Latvian higher education institutions with employee engagement
Keywords: Komunikācijas zinātne; darbinieku iesaistīšanās darbā; bibliotēku darbinieki; augstākā izglītība; employee engagement; library staff