Maksātnespējas prognozēšana Latvijas uzņēmumos - Dolgovska, Sintija (Latvijas Universitāte, 2020)
Diplomdarba tēma: Maksātnespējas prognozēšana Latvijas uzņēmumos. Diplomdarba mērķis ir novērtēt pētāmo uzņēmumu maksātspēju, izmantojot maksātnespējas pazīmes un bankrota prognozēšanas modeļus, izstrādāt secinājumus un priekšlikumus maksātnespējas draudu noteikšanai. Darbā tiek analizēti finanšu rādītāji no bilances, peļņas vai zaudējuma aprēķina un šo rādītāju izmaiņas. Darbs sastāv no ievada, sešām nodaļām, secinājumiem un priekšlikumiem. Darba apjoms ir 79 lapaspuses bez pielikumiem. Darba nobeigumā ir apkopoti maksātnespējas pazīmju analīzes rezultāti un izdarīti priekšlikumi Latvijas uzņēmumu maksātnespējas noteikšanai. Atslēgvārdi: maksātnespējas pazīmes, bankrota prognozēšana, finanšu rādītāji, finanšu koeficienti, maksātnespēja Latvijā.

The topic of the thesis is “Prediction of insolvency and bankruptcy in Latvian companies”. The purpose of the diploma thesis is to analyse and to assess the solvency of athe companies, using signs of insolvency and bankruptcy prediction models, reach to conclusion and develop suggestions how to identify insolvency in the companies. In the research are analyzed financial figures from balance sheet, profit and loss statement, and variances of the same. The paper contains of introduction, six chapters, conclusion and suggestions. It consists of 79 pages without annexes. The final part of paper includes conclusion of analyzed insolvency symptoms and suggestions for identifying insolvency in Latvian companies. Keywords: insolvency symptoms, bankruptcy prediction, financial figures, financial ratios, insolvency in Latvia
Prediction of insolvency and bankruptcy in Latvian companies
Keywords: Ekonomika; maksātnespējas pazīmes; bankrota prognozēšana; finanšu rādītāji; finanšu koeficienti; maksātnespēja Latvijā