Latvijas nacionālās bibliotēkas celtniecības problemātika latviešu valodā iznākošos laikrakstos (2007) - Meiere, Agnese (Latvijas Universitāte, 2008)
Bakalaura tēma ir „Latvijas Nacionālās bibliotēkas celtniecības problemātika latviešu valodā iznākošos laikrakstos (2007). Darba mērķis ir pētīt un analizēt publikācijas par Latvijas Nacionālās bibliotēkas jeb tautā sauktās Gaismas pils celtniecību četros latviešu valodā iznākošos preces izdevumos - laikrakstos „Diena”, „Neatkarīgā Rīta Avīze”, „Latvijas Avīze” un „Rīgas Balss”, pievēršot uzmanību tam, cik lielu uzmanību bibliotēkas celtniecībai veltījuši laikraksti, veidojot savu dienaskārtību, kā un vai atšķiras konkrētās tēmas atspoguļojums konkrētajos laikrakstos, kādi ir galvenie rakstu temati saistībā ar ēkas izveidi un kāda ir kopējā konkrēto preses izdevumu nostāja, atspoguļojot jautājumus par Nacionālo bibliotēku.

This Bachelor paper’s theme is “Problem issues in building of the National Library of Latvia reflected in newspapers of Year 2007 published in Latvian language” The aim of this work is to research and analyze the published materials about the building of the National Library of Latvia or The Castle of Light as called by the people that are published in 4 newspapers in Latvian language – “Diena”, “Neatkarīgā Rīta avīze”, “Latvijas avīze” and “Rīgas balss”. This research studies how much attention do these newspapers pay to the building and what are the main themes of the articles, as well as what is the overall position of these newspapers in regard of the National Library project.
Problem Issues in Building of the National Library of Latvia Reflected in Newspapers Published in Latvian Language (2007)
Keywords: Komunikācijas zinātne