Politiskais ekstrēmisms Eiropas Savienībā: Grieķijā un Vācijā. - Kolosova, Katrīna (Latvijas Universitāte, 2016)
Maģistra darba “Politiskais ekstrēmisms Eiropas Savienībā: Vācija un Grieķija” mērķis ir izpētīt politiskā ekstrēmisma būtību, politiskās vides izmaiņas Eiropas Savienībā, konkrētāk izanalizējot ekstrēmisma izpausmes Grieķijā un Vācijā. Lai sasniegtu darba mērķi, autore maģistra darbā pēta politiskā ekstrēmisma jēdziena būtību un tā iedalījumu, saistību ar citiem jēdzieniem, vēsturisko vidi, analizē ekstrēmisma rašanās cēloņus un tā izpausmes veidus, pēta ekstrēmisma izpausmes Grieķijas un Vācijas politikā, vēršot uzmanību uz konkrētām Grieķijas partijām. Izvirzītā maģistra darba mērķa sasniegšanai autore izmanto statistikas datu analīzi un interpretāciju, salīdzinošo analīzi un aprakstošo metodi.

The purpose of master thesis “ Political extremism in the European Union: case of Greece and Germany” is to research the core of political extremism, changes in political environment in the European Union, focusing on extremism manifistations in Greece and Germany. To achive mentioned purpose, the author in master thesis doing research on the main core of political extremism and its sections, connectivity with other terms, historical environment, analyzing reasons of extremism and types of expressions, focusing on extremism expressions in politics of Greece and Germany and specific political parties. To achieve the main purpose of master thesis, the author is using statistical analysis of the data and interpretation, comparative analysis, descriptive method.
Political extremism in the European Union: case of Greece and Germany.
Keywords: Ekonomika; politiskais ekstrēmisms; labējais ekstrēmisms; populisms; populisms; radikālisms