Ģeotelpisko datu apstrādes tīmekļa rīkkopa - Grīnbergs, Dāgs Ādams (Latvijas Universitāte, 2017)
Ģeotelpisko datu apstrādes tīmekļa rīkkopa “GIS toolkit” ir tīmekļa vietne, kas dod jebkuram tās lietotājam iespēju veikt attālumu un platību mērījumus kartē, reģistrētam lietotājam- pievienot savus kartes slāņus no faila un eksportēt veiktos mērījumus failā. Administratoriem sistēma nodrošina papildus kartes slāņu attēlošanu no kapsētu digitalizācijas un datu pārvaldības sistēmas Cemety. Sistēma izstrādāta izmantojot Ruby on Rails 5 ietvaru, izmantojot MVC projektēšanas šablonu, PostgreSQL datu bāzi ar ģeotelpisko datu moduli PostGIS, interaktīvo karšu bibliotēku Leaflet, programmēšanas valodas: HTML, CSS, Ruby, Javascript.

Web-based geospatial data processing toolkit “GIS toolkit” is a web page designed to let any internet user measure distances and areas in a map, a registered user- the ability to display local geospatial data from a file and export the drawn shapes (measurements) in a file. Additionally, administrators of the page are given an option to overlay map layers from the cemetery digitalization and data management system Cemety. The system has been developed using the Ruby on Rails 5 web framework and MVC architectural pattern, PostgreSQL database with the geospatial data plugin PostGIS, interactive map library Leaflet, programming languages: HTML, CSS, Ruby, Javascript.
Web-based geospatial data processing toolkit
Keywords: Datorzinātne; ĢIS; ģeotelpiskie dati; karte; Cemety; Leaflet