Dabas vides semantika sīriešu dzejnieces Hulūdas Šarafas dzejas izlasē - Celitane, Betija (Latvijas Universitāte, 2020)
Bakalaura darba “Dabas vides semantika sīriešu dzejnieces Hulūdas Šarafas dzejas izlasē” mērķis ir atlasīt dabas attēlu veidus un analizēt to jēdzienisko nozīmi dzejas tekstā. Bakalaura darbs sastāv no trīs nodaļām: Pirmajā nodaļā tiek īsi apskatīts teorētiskais un praktiskais materiāls par semiotiku kopumā, dzejas teksta semiotisku interpretēšanu un vārda simbolikas nozīmi poētiskā tekstā. Otrajā nodaļā tiek apskatīta dzejnieces radošā biogrāfija, kā arī aplūkotas būtiskākās atšķirības starp arābu tradicionālās dzejas formām un Hulūdas Šarafas daiļradi. Trešajā nodaļā tiek veikta liriskā analīze. Darba rezultātā tika izdarīts secinājums, ka dzejnieces izlasē vārds kā simbols un tā jēdzieniskā nozīme tekstā pastiprina dabas vides unikalitāti. Darba izstrādē tika izmantotas grāmatas, publikācijas un zinātniskā literatūra. Darbs sastāv no 43 lappusēm, tajā ietverts 1 pielikums. Darba izstrādē izmantots 41 literatūras avots.

The aim of the bachelor's thesis “Semantics of the Natural Environment in a Selection of Poetry by the Syrian Poet Kholoud Charaf” the aim is to select the types of natural images and analyze their conceptual meaning in the poetic text. The bachelor's thesis consists of three sections: The first chapter briefly discusses the theoretical and practical material on semiotics in general, the semiotic interpretation of the poetic text and the logical tendency of the word symbolism in the text. The second chapter examines the poet's creative biography, as well as the most important differences between the forms of traditional Arabic poetry and the work of Kholoud Charaf. In the third chapter, the author has performed a lyrical analysis. As a result of the work, it was concluded that in the poet's selection the word as a symbol and its conceptual meaning in the text reinforce the uniqueness of the natural environment. The work is based on books, publications, scientific literature. The work consists of 43 pages, it includes 1 appendix and 41 literature sources.
Semantics of the Natural Environment in a Selection of Poetry by the Syrian Poet Kholoud Charaf
Keywords: Āzijas studijas; dzeja; daba; semantika; lirikas analīze