Pacientu līdzestība hronisku obstruktīvu plaušu slimību ārstēšanā stacionārā - Groskopfa, Sanita (Latvijas Universitāte, 2022)
Sanita Groskopfa. Bakalaura darbs. Pacientu līdzestība hronisku obstruktīvu plaušu slimību ārstēšanā stacionārā. – Rīga: Latvijas Universitāte, 2022. Bakalaura darba apjoms 50 lappuses. Bakalaura darbs sastāv no Ievada, teorētiskās daļas, pētījuma daļas ar rezultātiem, secinājumu daļas, izmantotās literatūras un avotu saraksta. Darbs satur 1 tabulu, 26 attēlus un 33 izmantotās literatūras un informācijas avotus. Pētījuma aktualitāte: līdzestība ir būtisks aspekts hronisku obstruktīvu plaušu slimībugadījumā, jo līdzestīgs pacients, var būtiski uzlabot dzīves kvalitāti un slimības gaitu kopumā. HOPS ir ārstējama un novēršama slimība, ja pacients ir gatavs pilnvērtīgi iesaistīties slimības ārstēšanā. Pētījuma mērķis: noskaidrot pacientu līdzestību HOPS gadījumā. Pētniecības uzdevumi: 1.apkopot zinātnisko literatūru par HOPS un līdzestību; 2.izstrādāt pētījuma anketu; 3.veikt anketēšanu; 4.izstrādāt secinājumus par pacientu līdzestību HOPS ārstēšanā. Pētījuma jautājums: vai pacientu līdzestība var ietekmēt HOPS ārstēšanās gaitu? Pētījuma veids: kvantitatīvs. Pētījuma instruments: aptaujas anketa. Sasniegtie rezultāti: ir izstrādāti secinājumi par līdzestību hroniski obstruktīvu plaušu slimību gadījumā. Atslēgas vārdi: līdzestība, hroniska saslimšana, hroniski obstruktīva plaušu slimība, elpceļu saslimšana.

Sanita Groskopfa. Bachelor thesis. Adherance of patients in the treatment of chronic obstructive pulmonary disease in hospital. - Riga: University of Latvia, 2022. The volume of the bachelor's thesis is 50 pages. The bachelor's thesis consists of an introduction, a theoretical part, a research part with results, a conclusion part, a list of used literature and sources. The work contains 1 table, 26 figures and 33 used literature and information sources. Topicality of the study: Adherance is an important aspect in chronic obstructive pulmonary disease, because a sympathetic patient can significantly improve the quality of life and the course of the disease in general. COPD is a treatable and preventable disease if the patient is ready to fully engage in the treatment of the disease. The aim of the study: to find out the adherance of patients in COPD. Research tasks: 1. to compile scientific literature on COPD and adherance; 2. to develop a research questionnaire; 3. to conduct a survey; 4. to draw conclusions about the adherance of patients in the treatment of COPD. Research question: can patient adherance affect COPD treatment? Type of research: quantitative. Research tool: questionnaire. Results Achieved: conclusions on adherance in chronic obstructive pulmonary disease have been developed. Keywords: adherance, compliance COPD, chronic disease, chronic obstructive pulmonary disease.
Adherance of patients in the treatment of chronic obstructive pulmonary disease in hospital
Keywords: Medicīna; līdzestība; hroniska saslimšana; hroniski obstruktīva plaušu slimība; elpceļu saslimšana