18. novembra svētku svinēšana un patērniecība (2016) - Belaja, Signe (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darba tēma ir „18. novembra svētku svinēšana un patērniecība (2016)”. Darba mērķis ir noskaidrot, kā cilvēki svin 18. novembra svētkus un vai patērniecība ir svētku svinēšanas sastāvdaļa. Teorētiskais pamats ir teorija par rituālu komunikāciju, patērniecību un komunikāciju interneta vidē un sevis prezentēšanu tiešsaistē. Pētījumā izvēlētās pētniecības metodes ir kvantitatīvā kontentanalīze un anketēšana, kuras kolorējot ar aplūkoto teoriju, tika izdarīti secinājumi. Pētījumā secināts, ka svētki tiek svinēti neatkarīgi no nacionalitātes, atšķīrās tikai svētku tradīcijas, kuras tiek ievērotas, bet kā visapmeklētākais un gaidītākais svētku pasākums ir svētku salūts.

This study is about “Celebration and consumerism during Latvian Independence day (2016)” and the aim for this study was to examine how people celebrate this day and if consumerism is part of this celebration. Theoretical background of this study is based on theory about ritual communication, consumerism, communication in internet and online self-presentation. Qualitative content analysis and questionnaire were used as the research methods in this study. Combining with the theoretical background the following conclusions were derived: Latvian Independence day is celebrated regardless of nationality only with different traditions, and the most popular and visited festive event is fireworks.
Celebration and consumersim during Latvian Independence day (2016)
Keywords: Komunikācijas zinātne; sociālie tīkli; patērniecība; rituālkomunikācija; komunikācija tiešsaistē