Vadītāja loma pirmsskolas izglītības iestādes ilgtspējīgās attīstības nodrošināšanā - Bodnarjuka, Anna (Latvijas Universitāte, 2018)
Maģistra darbā nosaukums ir “vadītajā loma pirmskolas izglītības iestādes ilgtspējīgas attīstības nodrošināšanā.”. Darbs sastāv no teorētiskās un praktiskās daļas. Teorētiskajā daļā tika analizētas dažādu autoru atziņas par vadītāja personību un viņa pienākumiem un atbildību. Kā arī tika izpētīta ilgtspējīgas attīstības koncepcija, to veicinošie un kavējošie faktori. Īpaša uzmanība ir veltīta ilgtspējīgai attīstībai pirmsskolas izglītības iestādes kontekstā. Praktiskā daļā ir veikts pētījums, kurā laikā tika veikta pirmsskolas skolotāju anketēšana. Analizējot iegūtos datus ir atklāts, ka vadītājam i nozīmīga loma pirmsskolas izglītības iestādes ilgtspējīgajā attīstībā. Maģistra darbā ir 66 lapaspuses, 15 attēli un 4 tabulas. 41 bibliogrāfiskā saraksta vienība un 1. pielikums. Atslēgas vardi: vadītājs, pirmsskolas izglītības iestāde, ilgtspējīga attīstība.

The title of the master’s Thesis is " The role of manager in ensuring the sustainable development of pre-school educational institution.". It consists of two parts, theoretical and practical. In the theoretical part is analysed different authors opinions about the personality of the manager and his duties and responsibilities. Were also explored the concept of sustainable development, contributing and inhibiting factors. The main attention is devoted to sustainable development in the context of a pre-school educational institution. In the practical part was conducted during, a survey which pre-school teachers' questionnaires were conducted. After analysing the obtained data, it has been revealed that the manager plays an important role in the sustainable development of a pre-school educational establishment. Master's thesis contains 66 pages, 15 pictures and 4 tables, 41 Bibliographic list units and Annex 1. Key words: manager, pre-school educational institution, sustainable development.
The role of manager in ensuring the sustainable development of pre-school educational institution
Keywords: Izglītības vadība; vadītājs; pirmsskolas izglītības iestāde; ilgtspējīga attīstība.; pirmsskola; vadītāja loma