Subjektīvās puses papildpazīmju ietekme uz noziedzīga nodarījuma kvalifikāciju - Beļska, Agnese (Latvijas Universitāte, 2007)
Diplomdarbā pētīta subjektīvās puses papildpazīmju ietekme uz noziedzīgu nodarījumu kvalifikāciju un problēmas, kas saistītas ar šo pazīmju konstatēšanu praksē. Galvenās subjektīvās puses papildpazīmes, kuras analizētas darbā, ir motīvs un mērķis. Motīvs un mērķis ir obligāti jāpierāda, kad tās norādītas Krimināllikuma Sevišķajā daļā vai izriet no nodarījuma būtības. Tāpat šīm pazīmēm ir būtiska loma visos ar tiešu nodomu izdarītos nodarījumos, jo atklāj tā saturu. Ir sastopami dažādi viedokļi par subjektīvās puses lomu pie noziedzīgu nodarījumu kvalifikācijas, ko autore aplūko šajā darbā. Autore analizē arī tiesu praksē esošās kvalifikācijas problēmas saistībā ar motīvu un mērķi, un darba noslēgumā piedāvā iespējamos problēmu risinājumus.

The theme of this Diploma paper is facultative features of subjective side and their influence upon qualification of crime. In this paper the author analyses main facultative features of subjective side – motive and aim. If motive and aim are mentioned in the Special part of Criminal law or is a logical part of the specified crime, they become an obligatory part of corpus delicti. It is also necessary to establish motive and aim to prove direct intention. There are various interpretations of the role of subjective side in qualification of crime the author writes about in this paper. The author also discusses problems of qualification and subjective side in the court practice. In conclusion of the Diploma paper the author recommends possible solutions.
Influence of Motive and Aim upon qualification of crime
Keywords: Tiesības