Nepabeigts teksts kā māksliniecisks paņēmiens M. Cvetajevas un A. Ahmatovas lirikā. - Sinkeviča, Jekaterina (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darbs «Teksta nepabeigtība kā mākslinieciskais paņēmiens M.Cvetajevas un A.Ahmatovas lirikā» tiek veltīta nepabeigtībai kā mākslinieciskam paņēmienam izpētei A.Ahmatovas un M.Cvetaevas lirikā. Izmantojot analitisku metodi petijumā autors identificē nepabeigtības paņēmiena veidus un funkcijas Ahmatovas un Cvetaevas lirikā. Ka pamatmateriāls analizei tika izmantotas Ahmatovas un Cvetaevas dzejas, kas tika publicēti dzeinieku dzīves laikā. Darbs sastāv no divām nodaļām. Pirmajā tiek izskatīti teorētiskie jautājumi, kas ir vajadzīgi pētījumam, otrajā daļā ir analīze ar nolūku noteikt apzinātu nepabeigtību Ahmatovas un Cvetaevas lirikā. Atslēgvārdi: Anna Ahmatova, Marina Cvetaeva, nepabeigtĪba, mākslinieciskais paņēmiens, sudraba laikmets, dzeja, fragmets, fragmentalais princips

The bachelor paper "An Unfinished Text as a Stylistic Device in the Poetry by M. Tsvetaeva and A. Akhmatova" is devoted to the issue of an unfinished text as a stylistic device in the poetry by A. Akhmatova and M. Tsvetaeva. Using the analytical method, the author identifies the types and functions of the unfinished text in the poetry by A. Akhmatova and M. Tsvetaeva. Akhmatova's and Tsvetaeva's lyrical poems, included into the books of poems published during the poets’ lifetime, were taken as the basic material for the analysis. The paper contains two chapters. The first part offers an overview of the theoretical issues essential for the research. The second part is an analysis performed to identify the deliberately unfinished text in Akhmatova's and Tsvetaeva's poetry. Keywords: Anna Akhmatova, Marina Tsvetaeva, unfinished text, an artistic technique, Silver Age, poetry, fragment, fragmentary principle
An Unfinished Text as a Stylistic Device in the Poetry by M. Tsvetaeva and A. Akhmatova.
Keywords: Valodniecība